İstanbul Valiliği, Belgrad Ormanı’na gezmek için giden ve daha sonra kendisinden haber alınamayan Ece Gürel’in saat 01.15 itibariyle sarp ormanlık alanda sağ olarak bulunduğunu bildirdi.
Kağıthane Gültepe Mahallesi’ndeki evinden 2 Mart Pazar günü Belgrad Ormanı’na gideceğini söyleyerek çıkan ve bir daha haber alınamayan Gürel’i (36) bulmak için başlatılan çalışmalar dördüncü gününde sonuç verdi.
Ormanlık alanda arama faaliyetleri yürüten 4 kişilik çevik kuvvet ve 12 kişilik sivil toplum kuruluşu ekipleri, Gürel’i saat 01.15’te uyur halde bulundu.
Bunun üzerine uyandırılan Gürel’in bilincinin açık olduğu öğrenildi.
Eşi Sezer Gürel’le telefonda görüştürülen kadın, daha sonra ambulansa alındı. Hafif yaralı olduğu tespit edilen Gürel’e, sağlık ekiplerince tedbir amaçlı müdahale edildi.
Müjdeli haberi alan Sezer Gürel, sevinçten gözyaşlarına boğuldu. Sağlık ve arama kurtarma ekipleri, Gürel’i teselli etmeye çalıştı. Sezer Gürel, eşini bulan ekiplere teşekkür etti.
Bunun üzerine uyandırılan Gürel’in bilincinin açık olduğu öğrenildi.
Eşi Sezer Gürel’le telefonda görüştürülen kadın, daha sonra ambulansa alındı. Hafif yaralı olduğu tespit edilen Gürel’e, sağlık ekiplerince tedbir amaçlı müdahale edildi.
Müjdeli haberi alan Sezer Gürel, sevinçten gözyaşlarına boğuldu. Sağlık ve arama kurtarma ekipleri, Gürel’i teselli etmeye çalıştı. Sezer Gürel, eşini bulan ekiplere teşekkür etti.

AİLE ÜYELERİNİN SEVİNCİ
Ambulansla Maslak Acıbadem Hastanesi’ne kaldırılan Ece Gürel’in annesi, babası ve eşi müjdeli haberi alınca birbirlerine sarıldı.
Eşi Sezer Gürel, Belgrad Ormanı’nda bekleyen basın mensuplarına yaptığı açıklamada, çok sevinçli olduklarını belirterek, “Herkesten Allah razı olsun. Biz üşüdük, donduk. O günlerce neler yaptı orada? Eşimin fotoğrafını gördüm, çok rahatladım. Bir daha yanından ayrılmam. Ona bir soru daha sormam, onu bir daha bırakmam.” ifadelerini kullandı.
Baba Muharrem Koçoğlu ise arama çalışmalarına katılan ekiplere teşekkür ederek, “Allah’ım onu bana bağışladı. Onu bulmak için çalışan herkesten Allah razı olsun. Herkesin nasıl çalıştığına şahidim.” dedi.
Anne Gülşen Koçoğlu da gerçekten büyük bir mucize yaşadıklarını dile getirerek, “Umutlarımın bittiği anda güzel bir haber aldık. Haberi ilk aldığımda sevinçten zıpladım.” şeklinde konuştu.
Olay
Kağıthane Gültepe Mahallesi’ndeki evinden 2 Mart Pazar günü Belgrad Ormanı’na gideceğini söyleyerek çıkan Ece Gürel’in (36) yakınlarının kayıp ihbarında bulunması üzerine polis, AFAD, UMKE, AKUT ve çok sayıda ilçe belediyesine bağlı arama kurtarma ekiplerinin katılımıyla arama başlatılmış, İstanbul İtfaiyesi Sualtı Arama Kurtarma (İSAK) dalgıçları da Valide Sultan Bendi’nde dalış yapıp, çalışma gerçekleştirmişti.
Gürel’e ait olduğu belirlenen cep telefonu ve bazı kişisel eşyaları Belgrad Ormanı’nda yapılan çalışmalarda bulunmuş, kaybolan kadının evinden çıktığı anlara ait görüntüler ile ormanlık alana gitmek için bindiği İETT otobüsünden ormanın girişinde indiği anlar araç içi kameralara yansımıştı. (AA)